Svensk Blåsmusikfestival 12.-15. september 2019

Invigningskoncert, uppmarsch, massedband koncert, kirkekoncerter, blåsorkestertävlingar/konkurrencer i 3 divisioner, parader/bymarcher, festkoncert og tattoo – alt dette kan du opleve i Linköping.

Linköping  står igen i musikkens tegn denne gang den 12.-15. september 2019.

Det er 22. gang at Svensk Blåmusikfestival afholdes. Første gang var i 1998 i Jönköping, og byen har lagt rum til og været værtsby i mange år. Senere flyttedes Svensk Blåsmusikfestival – Swedish International Festival of Wind Music  – til Linköping. Hvert år samler festivalen mange blåsorkestrar med ca. 1000 deltagende musikanter.

Blåsfestivalen er organiseret som en förening, og har som

‘ändamål genom samverkan främja svensk blåsmusiks utveckling och stimulera till ett bredare nätverk inom blåsmusikens område genom att anordna verksamhet som stödjer föreningens syfte.’

 

Tattoo Linköping 2019

 

Svensk Blåsmusikfestival i Linköping är en festival som under fyra dagar i september förgyller Linköping med konserter, parader och tävlingar och avslutas med ett stort Tattoo i Saab Arena. Under festivalen 2019 deltar ett 35-tal blåsorkestrar, såväl ungdomsorkestrar, civila vuxenorkestrar och hemvärnsmusikkårer som professionella orkestrar, med omkring 1000 medverkande musikanter. I årets upplaga medverkar orkestrar från Uppsala i norr till Ängelholm i söder, från Norge i väster till Stockholm i öster.

Læs program:

http://svenskblasmusik.se/?page_id=3818

Tekst: Steen Finsen og Svensk Blåsmusikfestival
Fotos: Svensk Blåsmusikfestival