Hvordan går det med at etablere skoleorkestre?

SKOLEORKESTRE HAR STOR BETYDNING FOR DE UNGE NU OG SENERE I LIVET!

NOMU satte spotlight på skoleorkestrene ved en konference i København den 16. marts 2019. Skoleorkestre er meget vigtige både for børnene, men også for miljøet, atmosfæren og integrationen på skolerne.

Hvordan går det i de forskellige nordiske lande? Hvordan starter man et skoleorkester op? Skal alle børn spille eller skal de testes og de bedste udvælges? Hvordan bliver man en god skoleorkester-dirigent? Det er vigtigt at betragte musik, for musikkens egen skyld; at det er godt for andre fag fx matematik og sprog er et biprodukt! Hvad kan man tilbyde til de unge klassetrin og hvad til de højere klassetrin?

Mange spørgsmål blev diskuteret – mange erfaringer blev præsenteret af de forskellige nordiske landes talere.

En ting er helt sikkert: Der er en kæmpe mangel på orkestre, ensembler og bands på skolerne, og et stort potentiale for udvikling heraf.

Webmagasin fra konferencen kan læse her.

Tekst: Steen Finsen
Foto: Musikskoledage i Tivoli