Åbo swinger af musik

  • koncerter, workshops, repertoirepræsentationer, instrumentudstilling – og NOMU´s repræsentantskabsmøde den 17.-19. marts 2023 på KONSERVATORIO i Åbo (Turku), Finland

NOMU`s årlige repræsentantskabsmøde lå i år i Åbo i forbindelse med Finska Blåsardagarna. Den kombinerede musikskole og konservatorium var stedet, hvor alle aktiviteter blev afholdt. En spændende gammel industribygning var blevet omdannet til en topmoderne undervisningsinstitution med koncertsal, pop-up scene, lounge og cafe, og mange lydisolerede undervisningslokaler. Trods de industrielle rammer var der en venlig og lys stemning overalt.

Koncerter

Den finske marines Wind Band – der er hjemmehørende i Åbo – spillede en forrygende koncert med kompositioner med inspiration fra den hastigt voksende spil- og game-verden og musikken deri med spændende rytmik, melodik og klange.
Det lokale AURA BRASS præsenterede Brass-værker og -arrangementer med virtuos trompetsolist Tero Lindberg.
Et besøg fra Litauen fik vi også. Et meget velspillende Big Band med 3 sangsolister. De spillede litauiske værker suppleret med international jazz, musik fra Grand Prix og Chick Corea. Meget publikumsengagerende til en lørdag aften koncert.
Alle koncerter var præget af vidunderlige solister i blæsersektionerne, der i alle orkestre var meget balancerede.

Repertoire

Et af dagenes vigtige temaer var at præsentere repertoire på mange niveauer velegnet til unge og ikke-erfarne til meget erfarne orkestre. Vi hørte tre 1-times koncerter med eksempler på grade 1-5-værker klassificeret så dirigenter og orkestre let kan finde værker, der passer til deres orkesters niveau. Musikken blev opført af musikskolens og konservatoriets musikelever og -studerende. Komponisterne/tonsätterne til de spillede værker deltog også.